header
spacer
Glavni Izbornik
Poetna
O jagodi
Uzgoj
Bolesti i tetnici
Ekonomski znaaj
Propisi
Istraivanja
Projekti
Proizvoai
Dogaaji
Upotreba
Zdravlje
Ostalo
Forum
Kontakt
Vremenska prognoza
Web Linkovi
Datoteke
Pretraivanje
Vijesti
Login Obrazac
Korisniko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Zabava
Vicevi
Filatelija
Filatelija
Marka jagode USA.jpg
Vicevi
Matematika i jagode

Kako je Marica imala problema s matematikom, upita je uiteljicato si juer jela Marice? Jela sam jagodeodgovori ona. Dobro me sada sluaj, ima na tanjuru 5 jagoda, pojede 3 i koliko ti ostane? – upita uiteljica. Ne ostane niti jedna, jer uvijek pojedem sve jagodeodgovori Marica.


Poetna arrow Projekti arrow Hidroponika arrow Ugljini dioksid (CO2)

Ugljini dioksid (CO2) PDF Ispiši E-mail
Autor: Martina Grdia i Boidar Hrenkovi   
etvrtak, 17. Studeni 2005. u 10:10

Dozatori za CO2 dio su dodatne opreme u zatienom prostoru. Spojeni su na kompjuterski sustav, koji regulira vrijeme isputanja i koncentraciju CO2. Obino se isputa prije zore, pa sat i pol prije zalaska sunca. CO2 je neophodan za odvijanje procesa fotosinteze.  Rezultati istraivanja koja su provedena u Nizozemskoj i Belgiji, pokazuju da se poveanjem koncentracije isputenog CO2 s 350 ppm na 900 ppm utjee na bolji razvoj listova, plodova, pa tako i na poveanje prinosa za 6 do 10 %.

Primjena CO2 takoer utjee na poveanje koncentracije eera i kiselina, bolji okus i produuje vijek uvanja plodova. Donekle nadomjeta slabo osvjetljenje rano u proljee i kasno u jesen. Koristi od ovih dozatora mogu imati oni proizvoai koji griju zatiene prostore, uz minimalno prozraivanje, kako bi dobili plodove ranije u proljee ili nakon sezone. Dovoenje CO2 u zatieni prostor mogue je na vie naina. isti CO2 komprimira se u boce i kao takav doprema u zatieni prostor. Njegovo doziranje regulira kompjuter, a daljnju distribuciju po objektu vri sistem cijevi. Osim istog CO2, mogue je proizvesti CO2 u zatienom prostoru i to izgaranjem plina ili petroleja u termogenima. Ovaj nain osim doziranja slui i za grijanje.

Zadnji put obnovljeno ( etvrtak, 17. Studeni 2005. u 10:12 )
< Prethodni   Slijedei >

Posljednje...
Najitanije...
Pretraivanje
Kratke Vijesti
Jagode kao afrodizijak

Najpoznatiji su afrodizijak meu voem. Nazivaju ih jo i voem ljubavi, a vrlo su primjerene kao lagani zavretak intimne veere, te uz ampanjac u udvarakim obredima. Pri tome uope nije vano kakav je njihov kemijski sastav i energetska tablica. Vana je njihova simbolina, erotska vrijednost i injenica da su najopojnije u ritalu meusobnoga uzajamnog hranjenja.

Aktualno
Zanimljivosti
Tono je...
Kalendar
Veljaa 2019
P U S P S N
282930311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Ovaj mjesec
spacer
 
Copyright © University of Zagreb, Faculty of Agriculture (2005)
All rights reserved
Ovaj site je izradjen pomou Mambo CMS